Gombás vadlibamáj
2009.08.30. 22:21
Hozzávalók 4 személyre: 500 g vadlibamáj, őrölt fekete és fehér bors, 10 g liszt, 50 g zsír, 150 g gomba, 100 ml vörösbor, 100 g sonka, kakukkfű, só..
A liba májáról eltávolítjuk az epe foltjait, megmossuk, és vastagabb szeletekre vágjuk. A májszeleteket meghintjük őrölt fekete és fehér borssal, megforgatjuk liszben és forró zsírban megpirítjuk. Felöntjük kevés forró vízzel, hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, összevágott gombát, és fedő alatt lassú tűzön pároljuk. Időnként vörösbort öntünk alá. Végül hozzáadjuk az apró kockára vágott sonkát, csipetnyi kakukkfűvet, és együtt készre pároljuk. Krumplipürével tálaljuk.
|