Fokhagymás vadlibamell
2009.08.30. 22:16
Hozzávalók 4 személyre: 1000 g libamell, só, 4 gerezd fokhagyma, 80 g füstölt szalonna, őrölt fekete és fehér bors, 50 g zsír, 1 db vöröshagyma, 20 g liszt, kakukkfű.
A libamellet kicsontozzuk, és bedőrzsöljük a sóval összezúzott fokhagymával, majd vékony csikokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Megszórjuk őrölt fekete és fehér borssal, és pár órát hideg helyen állni hagyjuk. Forró zsírban megpirítjuk a liba melleket, és a zsírból kiszedjük. A maradék zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, a libamelleket visszatesszük, forró vizet öntünk alá, és lefedve sütőben készre pároljuk. Időnként saját levével locsolgatjuk. A kész vadliba melleket kiszedjük, a pecsenye levét megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a kakukkfűvet, megpirítjuk, és kevés vízzel felöntjük, összeforraljuk, és átszürjük. A puhára párolt húst szeletekre vágjuk, tálra tesszük, és leöntjük a pecsenyelével. Forgatott krumplival tálaljuk.
|