Szalonka csirkemájjal töltve
2009.08.30. 22:12
Hozzávalók 4 személyre: 2 db nagyobb, vagy 4 db kisebb szalonka, só. 2 db zsemle, 150 g csirkemáj, 50 g vaj, 40 g hagyma, 2 db tojás, őrölt bors, 60 g füstölt szalonna, 100 ml vörösbor.
A szalonkákat megtisztítjuk, kibelezzük, megmossuk és sózzuk. A zsemlét vízben megáztatjuk és kifacsarjuk. A csirkemájat és szalonkabelsőséget apróra vágjuk. A vajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk az összevágott májakat és belsőséget, megpároljuk. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a zsemlét, a tojást, sót, megszorjuk őrölt borssal, és összekeverjük. A szalonkákat megtöltjük és a nyílását hústűvel összetűzzük. Tepsibe tesszük, beborítjuk füstöltszalonna szeletekkel, húslevest vagy vizet öntünk alá, és megsütjük. A végén leöntjük vörösborral és készre sűtjük. A megsült szalonkát leöntjük a pecsenyelével és törtkrumplival tálaljuk.
|