Töltött szalonka
2009.08.30. 22:10
Hozzávalók 4 személyre: 2-4 db nagyságtól függő szalonka, só, 50 g vaj, 2 db tojás, 2 db zsemle, tej, szerecsendió, 20 g mazsola, 20 g mandula, zsemlemorzsa, 40 g füstölt szalonna. 50 g vaj, 2O g liszt, marhahúsleves, 1 pohár tejföl.
A megtisztított és megmosott szalonkákat kívül-belül megsózzuk. A vajat a tojással kikeverjük, hozzáadjuk a tejben megáztatott és kifacsart zsemlét, a reszelt szerecsendiót, a mazsolát, az őrölt mandulát, zsemlemorzsát szükség szerint, sót, és jól összekeverjük. Az elkészített szalonkákat megtöltjük, a nyilást hústűvel összetűzzük, a madarakat tepsibe tesszük, és beborítjuk szalonnaszeletekkel. Leöntjük olvasztott vajjal, és puhára sütjük. Mikor a hús már puha, kivesszük a tepsiből, a levét megszórjuk a liszttel, szükség szerint húslevessel felengedjük, hozzáadjuk a tejfölt és felforraljuk.Sültkrumplival és salátával tálaljuk.
|