Sült vadkacsák mandarinos káposztával
2009.08.30. 21:54
Hozzávalók 4 személyre: 2-4 db vadkacsa ( nagyságtól függöen), só, bors, kakukkfű, 1 ek. méz, 1db mandarin leve, 5 db mandarin, 40 g liszt, 1000 g vöröskáposzta, 1 db lilahagyma, 100 g vaj, 100 ml vörösbor, szegfűszeg, 200 ml húsleves, 50 ml ecet, 600 g krumpli.
A megtisztított kacsákat kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A belsejükbe kakukkfűvet teszünk, kevés levest aláöntve, fóliával lefedve kb. 1 órát sütjük, közben saját levével locsoljuk. A sütés vége el?tt 10 perccel elkeverjük a mézet meleg vízzel, ezzel megkenjük a kacsákat és piros- ropogósra sütjük. Az elkészült kacsákat kivesszük és melegen tartjuk tálalásig. A levét átszűrjük, liszttel besűrítjük, ízesítjük a mandarinlével, sóval, borssal, kakukkfűvel, végül 1 db kockára vágott mandarint teszünk bele. A káposztát megtisztítjuk, vékony metéltre vágjuk, sós-ecetes vízben 30 percig állni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk fél karikára vágjuk, 60 g vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kinyomott káposztát. Felöntjük borral, szegfűszeggel , borssal ízesítjük majd puhára pároljuk. Meghámozunk 3 db mandarint, kockára vágva a kész káposztához adjuk,és a mandarin levével ízesítjük. Sós vízben megfőzzük a krumplit.
Tálaláskor a kacsát feldaraboljuk. Köretnek héjában főtt meghámozott, apró burgonyát vajon átforgatunk, majd a káposztával körberakva kínáljuk. Külön edényben a mártást és mandarinszeleteket adunk mellé.
|