Gombás töltött vadkacsa
2009.08.30. 21:51
Hozzávalók 4 személyre: 1 vadkacsa, só, majoránna, 2 zsemle, tej, 40 g vaj, 200 g friss gomba, 100 g füstölt szalonna, 2 tojás, zöldpetrezselyem, törött bors, zsemlemorzsa, 100 g füstölt szalonna a beborításhoz.
A jól megérlelt, megtisztított és kibelezett kacsát megmossuk, konyharuhával megtöröljük, kívül-belül megsózzuk, és megszórjuk majoránnával. A tejben megáztatott zsemlét kifacsarjuk, hozzáadjuk az összevágott, vajban megpárolt gombát, a megdarált füstölt szalonnát, a két tojást, az apróra vágott zöldpetrezselymet, megsózzuk, megszórjuk törött borssal, és szükség szerint zsemlemorzsával sűrítjük. Mindezt jól összekeverjük, és megtöltjük vele az elkészített kacsát. A nyílást bevarrjuk, a kacsát tepsibe tesszük, beborítjuk a szalonnaszeletekkel, és sütőben sütjük, miközben forró vizet öntünk alá, és saját levével locsolgatjuk. A puhára sült kacsapecsenyét burgonyával tálaljuk.
|