Fokhagymás vadkacsa
2009.08.30. 21:48
Hozzávalók 4 személyre: 1 db vadkacsa, s6, őrölt bors, őrölt köménymag, majoránna, 150 g fűstölt szalonna, 1 db vörördhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 20 g liszt, 100 ml fehérbor, húsleves.
A megtisztított és kibelezett kacsát megmossuk, hideg vízbe feltesszük főni, és kb. fél órát főzzük. Kivesszük, és mikor kihűlt, megsózzuk, megszórjuk őrölt borssal, köménymaggal, majoránnával, és a fűstölt szalonnával megtűzdeljük, Az apróra vágott hagymát és fokhagymát vajban megfonnyasztjuk, beletesszük az elkészített kacsát, s minden oldalról megpirítjuk, felöntjük húslevessel, és fedő alatt pároljuk. Majd sütőben pirosra sütjük. A megsült kacsát kivesszük. A levét megszórjuk liszttel, megpirítjuk, felöntjük a borral és a húslevessel, felforraljuk,áttörjük, majd leszűrjük, és leöntjük vele a feldarabolt kacsasültet. Pírított krumplival tálaljuk
|