Praktikák : Szagtalanító bevált régi módszerek.... (hűtőben, sütőben, konyhában) |
Szagtalanító bevált régi módszerek.... (hűtőben, sütőben, konyhában)
2009.08.30. 20:52
Régi módszer az aromalámpák égetése. A levendulaolaj mellett hatásos a szegfűszegolaj, erősebb szagok esetén a borsmenta- és a mandarinolaj. A főzelékek illatát néhány csepp ecettel lehet szelídíteni. Kerülhet a készülő ételbe, de külön edényben is forralhat ecetes vizet. A hal illatát a panírba vagy lisztbe reszelt parmezán csökkenti. Ettől az étel is ízletesebb. A sütőre fröccsent zsír égett szagát sóval lehet semlegesíteni. Amint a tűzhely lehűlt, a takarítás is könnyebb lesz a só miatt. A szagok időnként a hűtőből szabadulnak ki. Itt nincs más megoldás, mint a bűnösök kiselejtezése. Ami zöldül, megfonnyadt vagy bolyhosodik, annak nincs kegyelem. A bent rekedt szagot néhány kanál szódabikarbónával lehet eltüntetni. Erre kiválóan megfelel egy műanyag edény vagy egy kiürült vajasdoboz, amelynek a tetejét kilukasztja. A házi szagelszívó töltelékét időnként cserélje ki, és addig hagyja a hűtőben, amíg a kellemetlen buké elillan.
|