Praktikák : 10 perc alatt készülő krémek vendégeknek........ |
10 perc alatt készülő krémek vendégeknek........
2009.08.30. 20:23
TUTTI-FRUTTI KRÉMTÚRÓ: 25 deka tehéntúrót, 8 dkg porcukrot, egy csomag vaníliás cukrot 1 db tojás sárgáját porcelán, esetleg üvegtálban simára keverünk. Elcsurgatott befőtt vagy konzerv, 5 dkg almát, 5 dkg körtét, 5 dkg cseresznyét (kimagozott) és 3 dkg szilvát egyenletes kockára vágunk, 1 evőkanál rummal leöntjük, majd a krémtúróval alaposan összekeverjük. Talpas pohárba, esetleg kis üvegtányérra adagoljuk, 2 dl kemény tejszínhabbal és 3 dkg hámozott, metéltre vágott mandulával díszítjük.
VEGYES GYÜMÖLCS KRÉMTÚRÓ: 25 dkg tehéntúrót, 8 dkg porcukrot, egy csomag vaníliás cukrot, 1 db tojás sárgáját simára keverünk. A lé nélküli 10 deka konzerv vegyes gyümölcsöt kis kockára vágjuk, 3 dkg leforrázott mazsolával és 5 dkg kimagozott meggyel kiegészítve, 1 evőkanál konyakkal leöntve, a krémtúróval könnyedén összekeverjük. Pohárba, vagy üvegtányérra adagoljuk, 2 dl tejszín kemény habjával felspricceljük és 3 dkg apróra vágott dióbéllel megszórjuk.
ŐSZIBARACKOS KRÉMTÚRÓ: 25 dkg tehéntúrót 8 dkg porcukrot, egy csomag vaníliás cukrot, 1 db tojás sárgáját simára keverjük. A 16 deka lecsurgatott konzerv őszibarackot apró kockára vágjuk, egy evőkanál barackpálinkával leöntjük, a krémtúróval lazán összekeverjük. Szokásos módon adagoljuk, 2 dl tejszín kemény habjával és őszibarackkal díszítjük.
Elkészíthető hámozott, kimagozott, friss őszibarackkal is.
CSERESZNYÉS KRÉMTÚRÓ: 25 dkg tehéntúrót, 10 dkg porcukrot, egy csomag vaníliás cukrot, 1 db tojás sárgáját simára keverünk. 16 dkg kimagozott, lémentes konzerv cseresznyét kettévágunk, egy evőkanál cseresznyepálinkával leöntjük, a krémtúróval összekeverjük. A szokásos módon adagoljuk. 2 dl tejszín kemény habjával és cseresznyével díszítjük.
Elkészíthető hámozott, kimagozott, friss őszibarackkal is.
EPRES KRÉMTÚRÓ: 25 dkg tehéntúrót, 10 dkg porcukrot, egy csomag vaníliás cukrot, 1 db tojás sárgáját simára keverünk. 16 dkg megtisztított, jól megmosott, friss epret vagy szamócát kockára vágunk, egy evőkanál rummal elöntjük. A krémtúróval nagyon óvatosan összekeverjük. A már említett módon adagoljuk, majd 2 dl tejszín kemény habjával és fél eperrel díszítjük.
Elkészíthető szobahőmérsékleten felengedett mirelit eperrel is.
MÁLNÁS KRÉMTÚRÓ: 25 dkg tehéntúrót, 10 dkg porcukrot, egy csomag vaníliás cukrot, 1 db tojás sárgáját simára keverünk. 16 dkg megmosott, lecsurgatott, friss málnát egy evőkanál málnaszörppel leöntjük és a krémtúróval nagyon óvatosan elkeverjük. Az eddig említett módon adagoljuk, 2 dl tejszín kemény hajával dúsítjuk, és egy-két málnaszemmel díszítjük.
Elkészíthető szobahőmérsékleten felengedett mirelit málnával is.
ANANÁSZOS KRÉMTÚRÓ: 25 dkg tehéntúrót, 8 dkg porcukrot, egy csomag vaníliás cukrot, 1 db tojás sárgáját simára keverünk. 16 dkg lecsurgatott konzerv ananászt egyenletes kis kockákra vágunk, egy evőkanál triple-sec likőrrel leöntjük és a krémtúróval finoman összekeverjük. Normál talpas pohárba adagoljuk. 2 dl tejszín kemény habjával és a tetején egy kis szelet ananásszal tálaljuk.
MAZSOLÁS KRÉMTÚRÓ: 25 dkg tehéntúrót, 5 dkg porcukrot, egy csomag vaníliás cukrot, 1 db tojás sárgájával, 5 dkg citrom reszelt héjával simára keverünk. 10 dkg leforrázott vízmentes mazsolát, két evőkanál nemes borral leöntünk és a krémtúróval jól elkeverjük. Pohárba vagy üvegtányérba adagoljuk és 2 dl tejszín kemény habjával kiegészítjük.
Mazsola helyett hazai aszalt szőlőt is felhasználhatunk.
TÚRÓS RÉTES: 2 db réteslapot asztalra helyezett tiszta konyharuhára tesszük, olvasztott zsírral meglocsoljuk majd a másik két lapot rátéve hasonló módon lezsírozzuk. Ezt megelőzően 50 dkg porcukrot, 5 dkg-os citrom reszelt héját, 3 dkg búzadarát, 1 csomag vaníliás cukrot, 3 db tojás sárgáját, 5 dkg leforrázott mazsolát jól összekeverünk, majd fél órai állás után a 3 tojásfehérje kemény habját hozzáadjuk, és lassan elkeverjük. Ez lesz a töltelék.
METÉLŐHAGYMÁS KRÉMTÚRÓ: 25 dkg tehéntúrót, csipetnyi sót, kevés őrölt borsot (kb. 2 g), két kávés kanál mustárt, 2 dl tejfölt, 3 dkg finomra vágott hagymát, 2 db szitán áttört kemény főtt tojást, 2 csomó jól megmosott, apróra vágott metélőhagymát (snidling) jól összekeverünk.
SZARDÍNIÁS KRÉMTÚRÓ: 25 dkg tehéntúrót, két kávéskanál (kb. 2 dkg) mustárt, csipetnyi sót, kevés őrölt borsot (kb. 2 g), 1 dl tejfölt, 3 db szardíniát (kb. 10 dkg) olajjal együtt; 4 dkg finomra vágott hagymát alaposan kikeverünk, majd hozzáadjunk a szitán áttört 1 db főtt kemény tojást.
GOMBÁS KRÉMTÚRÓ: 25 dkg tehéntúrót, csipetnyi sót, 1 dl tejfölt simára kikeverünk. 10 dkg jól megmosott gombát, 5 dkg hagymát, fél csomó petrezselyem zöldet egész finomra vágunk, majd 3 dkg vajjal tűzön megpirítjuk (de nem barnára) és kevés őrölt borsot ráhintünk. A kihűlt gombapépet egy evőkanál paradicsompürével együtt, a krémtúróval szitán áttört 1 db főtt tojással jól elkeverjük.
|