Bártfai Laci bácsi

Kezdőlap
Magamról
Kiadóim elérhetősége
Képtár
Videók
Vendégkönyv
E-mail nekem
Bannerek-linkek

 

Mit főztél ma? Írd ide

Saját receptjeid Ide írd!

Blog-olok

Próba

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2008-06-15
 

 

 

 

 

 

Cafe Nero

Fehér csokoládés habos kávé

Café Royal

Cafe d'Amour

Mocha Cappuccino

Argentín kávé

Belga kávé

Gyerek Sangria

Mézes banánhűsítő

Bloody Mary (12 cl)

Gyümölcslimonádé

 

 

 

Google PageRank

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

 
Fényújság

 

"Helyes étkezés"-Okos gondolatok a tejberizstől-Banánnal a kötélidegekért-Aszalt gyümölcs a nyugodt álmokért-Így szabadulhatsz meg 40 kg-tól! - mintaétrenddel-Tavaszi tisztító kúra felkészítés-"Fogyókúra"-Nem tudsz lefogyni? Rejtett okai lehetnek!-4 hét alatt 4 kiló - Itt az antistressz-diéta-4 szuper koktél 1 napos tisztítókúrához-7 természetes vírusölő - tények és tévhitek-A legjobb energetizáló táplálkozási tippek-"Gyógyítás étellel"-Gyógyító teák!!!-/
 
 
Praktikák
Praktikák : 10 perc alatt készülő krémek vendégeknek........

10 perc alatt készülő krémek vendégeknek........

  2009.08.30. 20:23


 

TUTTI-FRUTTI KRÉMTÚRÓ: 25 deka tehéntúrót, 8 dkg porcukrot, egy csomag vaníliás cukrot 1 db tojás sárgáját porcelán, esetleg üvegtálban simára keverünk. Elcsurgatott befőtt vagy konzerv, 5 dkg almát, 5 dkg körtét, 5 dkg cseresznyét (kimagozott) és 3 dkg szilvát egyenletes kockára vágunk, 1 evőkanál rummal leöntjük, majd a krémtúróval alaposan összekeverjük. Talpas pohárba, esetleg kis üvegtányérra adagoljuk, 2 dl kemény tejszínhabbal és 3 dkg hámozott, metéltre vágott mandulával díszítjük.
 
VEGYES GYÜMÖLCS KRÉMTÚRÓ: 25 dkg tehéntúrót, 8 dkg porcukrot, egy csomag vaníliás cukrot, 1 db tojás sárgáját simára keverünk. A lé nélküli 10 deka konzerv vegyes gyümölcsöt kis kockára vágjuk, 3 dkg leforrázott mazsolával és 5 dkg kimagozott meggyel kiegészítve, 1 evőkanál konyakkal leöntve, a krémtúróval könnyedén összekeverjük. Pohárba, vagy üvegtányérra adagoljuk, 2 dl tejszín kemény habjával felspricceljük és 3 dkg apróra vágott dióbéllel megszórjuk.
 
ŐSZIBARACKOS KRÉMTÚRÓ: 25 dkg tehéntúrót 8 dkg porcukrot, egy csomag vaníliás cukrot, 1 db tojás sárgáját simára keverjük. A 16 deka lecsurgatott konzerv őszibarackot apró kockára vágjuk, egy evőkanál barackpálinkával leöntjük, a krémtúróval lazán összekeverjük. Szokásos módon adagoljuk, 2 dl tejszín kemény habjával és őszibarackkal díszítjük.
Elkészíthető hámozott, kimagozott, friss őszibarackkal is.
 
CSERESZNYÉS KRÉMTÚRÓ: 25 dkg tehéntúrót, 10 dkg porcukrot, egy csomag vaníliás cukrot, 1 db tojás sárgáját simára keverünk. 16 dkg kimagozott, lémentes konzerv cseresznyét kettévágunk, egy evőkanál cseresznyepálinkával leöntjük, a krémtúróval összekeverjük. A szokásos módon adagoljuk. 2 dl tejszín kemény habjával és cseresznyével díszítjük.
Elkészíthető hámozott, kimagozott, friss őszibarackkal is.
 
EPRES KRÉMTÚRÓ: 25 dkg tehéntúrót, 10 dkg porcukrot, egy csomag vaníliás cukrot, 1 db tojás sárgáját simára keverünk. 16 dkg megtisztított, jól megmosott, friss epret vagy szamócát kockára vágunk, egy evőkanál rummal elöntjük. A krémtúróval nagyon óvatosan összekeverjük. A már említett módon adagoljuk, majd 2 dl tejszín kemény habjával és fél eperrel díszítjük.
Elkészíthető szobahőmérsékleten felengedett mirelit eperrel is.
 
MÁLNÁS KRÉMTÚRÓ: 25 dkg tehéntúrót, 10 dkg porcukrot, egy csomag vaníliás cukrot, 1 db tojás sárgáját simára keverünk. 16 dkg megmosott, lecsurgatott, friss málnát egy evőkanál málnaszörppel leöntjük és a krémtúróval nagyon óvatosan elkeverjük. Az eddig említett módon adagoljuk, 2 dl tejszín kemény hajával dúsítjuk, és egy-két málnaszemmel díszítjük.
Elkészíthető szobahőmérsékleten felengedett mirelit málnával is.
 
ANANÁSZOS KRÉMTÚRÓ: 25 dkg tehéntúrót, 8 dkg porcukrot, egy csomag vaníliás cukrot, 1 db tojás sárgáját simára keverünk. 16 dkg lecsurgatott konzerv ananászt egyenletes kis kockákra vágunk, egy evőkanál triple-sec likőrrel leöntjük és a krémtúróval finoman összekeverjük. Normál talpas pohárba adagoljuk. 2 dl tejszín kemény habjával és a tetején egy kis szelet ananásszal tálaljuk.
 
MAZSOLÁS KRÉMTÚRÓ: 25 dkg tehéntúrót, 5 dkg porcukrot, egy csomag vaníliás cukrot, 1 db tojás sárgájával, 5 dkg citrom reszelt héjával simára keverünk. 10 dkg leforrázott vízmentes mazsolát, két evőkanál nemes borral leöntünk és a krémtúróval jól elkeverjük. Pohárba vagy üvegtányérba adagoljuk és 2 dl tejszín kemény habjával kiegészítjük.
Mazsola helyett hazai aszalt szőlőt is felhasználhatunk.
 
TÚRÓS RÉTES: 2 db réteslapot asztalra helyezett tiszta konyharuhára tesszük, olvasztott zsírral meglocsoljuk majd a másik két lapot rátéve hasonló módon lezsírozzuk. Ezt megelőzően 50 dkg porcukrot, 5 dkg-os citrom reszelt héját, 3 dkg búzadarát, 1 csomag vaníliás cukrot, 3 db tojás sárgáját, 5 dkg leforrázott mazsolát jól összekeverünk, majd fél órai állás után a 3 tojásfehérje kemény habját hozzáadjuk, és lassan elkeverjük. Ez lesz a töltelék.
 
METÉLŐHAGYMÁS KRÉMTÚRÓ: 25 dkg tehéntúrót, csipetnyi sót, kevés őrölt borsot (kb. 2 g), két kávés kanál mustárt, 2 dl tejfölt, 3 dkg finomra vágott hagymát, 2 db szitán áttört kemény főtt tojást, 2 csomó jól megmosott, apróra vágott metélőhagymát (snidling) jól összekeverünk.
 
SZARDÍNIÁS KRÉMTÚRÓ: 25 dkg tehéntúrót, két kávéskanál (kb. 2 dkg) mustárt, csipetnyi sót, kevés őrölt borsot (kb. 2 g), 1 dl tejfölt, 3 db szardíniát (kb. 10 dkg) olajjal együtt; 4 dkg finomra vágott hagymát alaposan kikeverünk, majd hozzáadjunk a szitán áttört 1 db főtt kemény tojást.
 
GOMBÁS KRÉMTÚRÓ: 25 dkg tehéntúrót, csipetnyi sót, 1 dl tejfölt simára kikeverünk. 10 dkg jól megmosott gombát, 5 dkg hagymát, fél csomó petrezselyem zöldet egész finomra vágunk, majd 3 dkg vajjal tűzön megpirítjuk (de nem barnára) és kevés őrölt borsot ráhintünk. A kihűlt gombapépet egy evőkanál paradicsompürével együtt, a krémtúróval szitán áttört 1 db főtt tojással jól elkeverjük.

 

Bookmark and Share

 

Levesek

 

Köretek
 
Húsos ételek
 
Édességek
 
Hidegkonyha
 
Saláták
 
Grill,nyárs,bogrács
 
Hal és tengeri ételek
 
Erdei és vad ételek
 
Egytál ételek
 
Ünnepi ételek
 
Italok, koktélok
 
Évszakok ételei
 
Kenyerek,péksütemények
 
Gyorsételek:reggelik és vacsorák
 
Szervírozás, terítés
 
Fogyókúra (evéssel)
 
Gyógyítás étellel
 

 

Praktikák

Helyes étkezés

Helyes étkezés

Magyar étkezési kultúra

A mesterség kialakulása

Jótanácsok

 

Konyhai szótár

 

 

 

Design by

Semilin Graphic

Sztár szakácsok

Híres szakácsok

 

Add a starlaphoz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőkép

Felhőkép

 

Add to Google


Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!