Füstölt marhanyelvsaláta
2009.08.27. 09:47
Hozzávalók: 30 dkg főtt füstölt marhanyelv, 30-40 dkg héjában főtt burgonya, 2 ecetes uborka, 1 nagy grapefruit, 1 dl majonéz, 2 dl tejföl, 1 nagy csokor snidling, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál mustár, só és törött fekete bors, ízlés szerint
A nyelvet bőrétől megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A meghámozott főtt burgonyát és az uborkát almareszelőn lereszeljük. A grapefruitot meghámozzuk, majd gerezdekre szedve a belső fehér hártyáját is lehúzzuk. Kisebb darabkákra szedjük; hozzátesszük a nyelvet, a burgonyát és az uborkát. A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a finomra vágott snidlinget, a sót, a törött borsot és a pépesre zúzott fokhagymát mártássá keverjük, majd ráöntjük a saláta többi alkotórészére. Összekeverjük, és lefedve hűtőszekrényben érleljük.
|