Csirkehússaláta szőlővel (francia)
2009.08.27. 09:38
Hozzávalók: 50 dkg sült csirkehús, 25 dkg feketeszőlő, 40 dkg burgonya, 6 szál újhagyma, 5 dkg mazsola, 1 nagy alma, 1,5 dl majonéz, só, törött bors.
Elkészítés: A burgonyát sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, s még langyosan kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt, hideg csirkehúst, a hagymakarikákat, a meghámozott és kockákra vágott almát, a mazsolát, a fele mennyiségű szőlőszemet, megsózzuk, megborsozzuk, és összekeverjük. Leöntjük a majonézzel, óvatosan megforgatjuk. A maradék szőlőszemekkel díszítjük. Fogyasztás előtt 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
|