Currys csirkesaláta
2009.08.27. 09:35
Hozzávalók 8 személyre: 20 dkg szarvacskatészta, 1 evőkanál olívaolaj, 1/2 kg lebőrözött, kicsontozott csirkemell, 45 dkg-os konzerv ananász, leszűrve, 2 szál elszeletelt zeleri, vagy 1 reszelt zellergumó, 3 szál összevagdalt újhagyma, 4 evőkanál majonéz, 4 evőkanál tejföl, 2 kiskanál currypor, só
Elkészítése: A tésztát sós vízben nem túl puhára főzzük, hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. Egy nagy tálban az olajjal összekeverjük. A csirkemelleket kissé megsózzuk, és egy kevés vizet aláöntve, lefedve puhára pároljuk. Lecsepegtetjük, kihűtjük, majd 2 cm-es kockákra vágjuk. A csirkét az ananásszal, a zellerivel (vagy zellerrel), a hagymával és a tésztával összekeverjük. A többi hozzávalót simára keverjük, és a salátára öntjük. Salátástálba töltve szobahőmérsékleten kínáljuk.
|