Birsalmás szardíniasaláta
2009.08.27. 09:26
Hozzávalók: 25 dkg ecetes (savanyú) birsalma, 1 doboz füstölt szardínia (apró halak), 4 közepes nagyságú burgonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl majonéz, 2 dl tejföl, 1 teáskanál szardellapaszta, 2 evőkanál ecetes birsalma-lé, csipetnyi só, őrölt fekete bors ízlés szerint
A megmosott burgonyát héjában puhára főzöm, majd még melegen meghámozom, és kis kockákra vágom. Közben elkészítem a saláta mártását. A szardíniát olajától leszűröm. A halas olajat hozzákeverem a majonézhez, beleöntöm a tejfölt, a birsalmalevet, és ízesítem a szardellapasztával, az őrölt fekete borssal. Simára keverem, majd belerakom a még meleg burgonyakockákat. A birsalmát leszűröm, és ugyancsak kis kockákra vágva teszem bele a salátába. A megtisztított vöröshagymát nagyon apróra vágom, megsózom, és 10 percnyi állás után a villával szétnyomott füstölt hallal együtt keverem bele. Az egészet jól átforgatom, és szorosan lefedem, majd a hűtőszekrénybe teszem néhány órára. Pirított kenyérszeletekkel kínálom.
|