| 		
		 
 Lazac valois módon
  2009.08.27. 00:00 
Hozzávalók: 2 kg lazac, vagy 2 db 60 dkg-os keresztbe vágott lazacszelet, 3 dl fehérbor, 10 dkg vaj, só, bors, 5 dl fehérboros mártás. 
Köret: 10 db osztriga Villeroy, 10 db kis burgonyaropogós, 20 db párolt gombafej, 20 db rákfarok, 5 db szarvasgomba szelet. 
A lazacot megsózzuk, borsozzuk, kivajazott edénybe tesszük és fehérborral, kevés halalaplével, vajas papírral letakarva, sütőben megpároljuk. Tálra helyezzük és körítjük. Levét besűrítjük, a mártásba keverjük, kevés mártással a halat bevonjuk, szarvasgomba-szeletekkel díszítjük, a többi mártást külön adjuk hozzá. 
 |