Saláták : Tejfölös-krémsajtos hagymasaláta |
Tejfölös-krémsajtos hagymasaláta
2009.08.26. 23:43
Hozzávalók: 50 dkg vöröshagyma, 2 dl tejföl, 5 dkg krémsajt, 1 csokor kapor, 2 gerezd fokhagyma, citromlé, cukor, só, 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág
A vöröshagymát megtisztítom, és kis kockákra vágom. Jól megsózom, és 60 percig állni hagyom. Közben a tejfölbe belekeverem a krémsajtot, a citromlevet, a sót, a szerecsendió-virágot, a zúzott fokhagymát, és rálocsolom a sóból gyengén kicsavart hagymakockákra. Rászórom a finomra vágott kaprot, és jól összekeverve két órán át, érlelem jól lefedve a hűtőszekrényben. Sertéssülthöz vagy natúrszelethez illik, de finom az egyszerű sült burgonyához is.
|