Narancsos káposztasaláta
2009.08.26. 23:39
Hozzávalók: 25 dkg savanyú káposzta, 2 db nagy narancs, 25 dkg fejes káposzta, 3 evőkanál olaj, ecet, cukor, só ízlés szerint, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
A fejes káposztát tisztítás után lereszelem, vagy nagyon vékony csíkokra metélem. Megsózom, és 60 percig hagyom a sóban. Közben a savanyú káposztát apróra vágom. A narancsot meghámozom, és gerezdekre szedem, a gerezdeket pedig kis kockákra vágom. Az ecetet, 0,5 dl vizet, az olajat, az őrölt fehér borsot és a csipetnyi cukrot összekeverem. A fejes káposztát csak nagyon gyengén csavarom ki. Hozzáteszem a savanyú káposztát és a narancskockákat, majd rálocsolom a salátalevelet. Jól átforgatom, lefedem, és a hűtőszekrényben érlelem két órán át. Sült csirkecomb vagy csirkemell kiváló salátája.
|