Kukoricasaláta
2009.08.26. 23:33
Hozzávalók: 30 dkg morzsolt csemegekukorica (gyorsfagyasztott vagy konzerv), 1 citrom leve, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál olaj, ízlés szerint só, csipetnyi cukor, 1 teáskanál mustár, 1 késhegynyi őrölt fehér bors
A még fagyos kukoricaszemet forrásban levő sós vízben 5 percig főzöm, majd leszűröm. A citromlevet összekeverem a mustárral, az olajjal, a sóval, az őrölt fehér borssal és a finomra metélt petrezselyemzölddel. Rálocsolom a kukoricára, és jól összekeverem. Ha kihűlt, lefedve teszem 1 órára a hűtőszekrénybe. (Ha a konzervkukoricából készítem a salátát, nem kell sós vízben megfőzni, mert a konzervet már megfőzték, csak a levét kell leszűrni.)
|