Joghurtos káposztasaláta
2009.08.26. 23:28
Hozzávalók: 50 dkg fejes káposzta, 3 dl joghurt, 3 evőkanál olaj, 4 kemény paradicsom, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, ecet, só, cukor, ízlés szerint
A megtisztított fejes káposztát lereszelem vagy legyalulom. Jól megsózom, és 30 percig hagyom a sóban. Közben a paradicsomot megmosom, letörülgetem, és kis kockákra vágom. A joghurtba belekeverem a nagyon finomra vágott kaprot, ízesítem ecettel, cukorral és a megtisztított, zúzott fokhagymával. A nagyon gyengén kicsavart káposztát és a paradicsomkockákat beleforgatom a kapros mártásba, és lefedve érlelem néhány órán át a hűtőszekrényben. Dupla adagban készítve remek körete lehet a töltött csirkének vagy a töltött kacsának, de bőrös malacsülthöz is kiváló.
|