Gyümölcscsalamádé
2009.08.26. 23:23
Hozzávalók: 50 dkg vegyes ecetes gyümölcs (házi, eltett savanyú cseresznye, savanyú őszibarack stb.), 1 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg savanyú káposzta, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál mustár, ízlés szerint cukor, só
A gyümölcsöket leszűröm, kimagozom, és jellegüknek megfelelően apróra darabolom. A gyümölcs ecetes levéből 2-3 evőkanálnyit összekeverek a mustárral, az olajjal, a cukorral, a sóval, majd beleforgatom a feldarabolt gyümölcsöket, az apróra vagdalt savanyú káposztát, a megtisztított és hajszálvékony karikákra vágott, megsózott vöröshagymát. Jól átforgatom, és lefedve érlelem a hűtőszekrényben fél napig. Mindenfajta szárnyas sülthöz kiváló saláta.
|