Citromsaláta
2009.08.26. 23:19
Hozzávalók: 4 kisebb, vékony héjú, érett citrom, 2 dl sűrű tejföl, 3-4 evőkanál méz, 1 kupica rum (ha gyerekek is fogyasztanak belőle, akkor 1 mokkáskanál rumaroma), csipetnyi só
Először a salátaöntetet készítem el: a tejfölbe belekeverem a sót, a mézet és a rumot. A citromokat jól megmosom, majd kevés, forrásban levő vízbe héjastul bedobom. Éppen csak annyi ideig hagyom a forró vízben, amíg az újra forrni nem kezd, ekkor lecsöpögtetem és hagyom kihűlni. Nagyon éles késsel vékony karikákra vágom, magjait eltávolítom, majd óvatosan, hogy össze ne törjön, beleforgatom a tejfölös öntetbe. Hűtőszekrényben tartom fogyasztásig. Marhasülthöz vagy grillezett és roston sült húsokhoz illik.
|