Fejes saláta párizsival
2009.08.26. 23:00
Hozzávalók: 15 dkg párizsi (parizer), 2 db fejes saláta (szép nagy), 2 db főtt kemény tojás, 5 dkg majonéz, só, törött bors, mustár, citromlé, metélőhagyma
Elkészítés: A majonézt keverőtálba tesszük és egy kávéskanálnyi mustárt, egy fél citromlevet adva hozzá megsózzuk, borsozzuk, és habverővel simára keverjük. Beleteszünk egy kis csomó finomra vágott metélőhagymát, és ezzel is összekeverjük. Ezt követően egymás után hozzátesszük a kisebb szeletkékre összevágott párizsit, a vékony szeletekre vágott főtt kemény tojást és az előzőleg jól megmosott, előhűtött és kisebb levélkékre tépett fejes salátát. Az egészet óvatosan összekeverjük, ha kell utána ízesítjük és néhány percre hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt. A főtt tojás helyett friss felszeletelt paradicsommal is készíthetjük.
|