Fejes saláta érdekesen
2009.08.26. 22:54
Keverőtálba teszünk egy kis üveg joghurtot. Hozzáteszünk egy kávéskanálnyi paradicsompüré-konzervet, egy kávéskanál mustárt, megsózzuk, borsozzuk, és habverővel simára keverjük. Egycsipetnyi, hagymát reszelünk bele, megszórjuk egy kevés finomra vágott zöldpetrezselyemmel és metélőhagymával. Ezután beletesszük az előhűtött és kisebb levelekre szaggatott két szép nagy fej salátát és jól összekeverve üveg vagy porcelán salátástálba téve, néhány percre a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk egy kevés finomra vágott üde zöld friss kaporral, és rácsavarjuk egy egész citromnak a levét. Ha kell, utána fűszerezzük, és jól összekeverve adjuk az asztalra.
|