Knédli háziasan
2009.08.26. 22:13
Hozzávalók: 12 dkg margarin, 4 db tojás, 2 dl tej, 50 dkg liszt, 4 zsemlye (vagy 25 dkg fehér kenyér), só, 3 dkg margarin (a konyharuha kenéséhez).
A margarint habosra kikeverjük, a tojássárgákat hozzáadva krémesre dolgozzuk. A tejet meglangyosítjuk, gyengén sózzuk. A lisztet és a tejet felváltva a krémesre kevert margarinhoz adjuk. A tésztát jól összedolgozzuk. A zsemlyéket apró kockákra aprítjuk, és margarinon megfuttatjuk, majd hozzákeverjük a tésztához. A jásfehérjékből kemény habot verünk, ezt is hozzádolgozzuk a tésztához. Egy konyharuhát hideg vízbe beáztatunk, kicsavarjuk, és megkenjük a 3 dkg margarinnal, ezután a tésztából rudacskát hengergetve, azt a konyharuhába tesszük. A konyharuhát összecsavarjuk, a tésztát tovább formázzuk. A konyharuha két végét lezárjuk, majd kétrét hajtjuk, fakanál nyelén átvetjük, és forró, sós vízbe lógatva egy órán átfőzzük. A vízből kivéve kibontjuk a tésztát a ruhából, és cérnával vagy vízbe mártott késsel szeletekre vágjuk. Sült húsokhoz, a legkülönbözőbb szaftos ételekhez köretnek adjuk.
|