LIPTÓI BURGONYA
2009.08.26. 22:08
Hozzávalók: 1,5 kg burgonya, 30 dkg juhttiró, 12 dkg vaj, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 kanál zsemlemorzsa, 2 csomó kapor vagy metél(hagyma, só.
A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, és karikákra vágjuk. Egy lábost vagy tűzálló tálat vajjal kikenünk, és morzsával meghintjük. 10 dkg olvasztott vajat elkeverünk juhtúróval és a vágott kaporral vagy metélőhagymával. A füstölt szalonnát apró kockákra vágva kiolvasztjuk, a pörcöt - zsírjával együtt - a juhtúróhoz keverjük, majd az egészet elvegyítjük a burgonyával, gyengén sózzuk, beleöntjük a kikent, morzsával behintett tálba, és közepes tűznél 15-20 perc alatt pírosra sütjük.
|