Csehgombóc 2.
2009.08.26. 19:39
Hozzávalók: 4 db szárított zsemle, 2 dl tej, 5 dkg zsír, 40 dkg liszt, 2 db reszelt főtt
burgonya, 1 dkg éleszt1, só.
A zsemléket kockára vágunk, zsírban megpirítjuk, majd tejjel meglocsoljuk. A
lisztből a tojásokkal és egy kevés langyos sós tejjel kevert vízzel, valamint a reszelt főtt
burgonyával, gyenge galuskatésztát készítünk. Hozzákeverjük a pirított zsemlekockákat
és tejben megfuttatott élesztőt. Kicsit pihentetjük, majd tiszta konyharuha egyik oldalát
megzsírozzuk, rátesszük a tésztát, henger alakura formázzuk és feltekerjük. Végeit
megkötözzük, és sós forró vízben 35 percig f1zzük. Ezután lecsorgatjuk, kibontjuk a
konyharuhából, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
|