Joghurtkrém cseresznyével
2009.08.12. 20:55
Hozzávalók: 12 dkg cukor, 80 ml. Citromlé, 3 levél zselatin, 17,5 dkg natúr joghurt, 1/8 liter tejszín, 0,5 kg cseresznye, 1 csipet gyömbér és fahéj, kevés őrölt vanília, 1 teáskanál étkezési keményítő, ízlés szerint cukor.
Elkészítés: A cukrot és a citromlét addig melegítjük, míg a cukor fel nem oldódik. A zselatint hideg vízben felpuhítjuk összenyomkodjuk és hozzáadjuk. Hagyjuk kihűlni. Ha már csak langyos, hozzákeverjük a joghurtot. Felverjük a habot, és belekeverjük a joghurtba. A krémet desszertpoharakba adagoljuk és hagyjuk keményedni. A cseresznyét kimagozzuk, a 3/4 részét összeturmixoljuk. 4 ek vízben 5 percig főzzük, szitán átnyomjuk, majd visszarakjuk a lábasba és hozzáadjuk az ízesítőket. A maradék cseresznyéket négy darabba vágjuk. Hozzáadjuk a cseresznyepéphez, a keményítővel és egy kis vízzel felforraljuk. Ha kihűlt, a krémre öntjük. Ünnepi alkalmakkor megbolondíthatjuk a krémet egy kis cseresznyepálinkával
|