Likőrös citromkrém
2009.08.12. 20:50
Hozzávalók: 2 dl hideg tej, 1 dl hideg tejszín, 1 csomag citromos pudingpor, 2-3 evőkanál narancslikőr (vagy Cointreau), fél teáskanál reszelt citromhéj, néhány citrom és menta levélke a díszítéshez.
A tejet és a tejszínt egy forró vízzel kiöblített edénybe öntjük, a krémport hozzáöntve a legalacsonyabb fordulatszámon mixeljük. A likőrt hozzáadva 3 percig nagyobb fokozaton mixeljük. A kész krémet 4 egyforma kehelybe elosztjuk, legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. Egy citrom héját kígyószerűen lehúzzuk, a levélkéket megmossuk. A kész desszertet a reszelt citromhéjjal és a levélkékkel díszítve kínáljuk.
Egy tipp: különleges ízt adhatunk krémünknek durván összetört dióval vagy egyéb gyümölccsel. Mélyhűtött málnát vagy más bogyós gyümölcsöt áttörve öntetként csurgathatunk a krémekre.
|