Kávékenyér, gyümölccsel
2009.07.27. 17:33
Hozzávalók: 84 dkg (kávékenyértészta), 7 dkg vaj, 3,5 dkg cukor, 1 db citrom, 5,2 dkg szőlőszem, 5,2 dkg mazsola, 1,8 dkg citronát, 1,8 dkg narancshéj, 1 dl tej, 5 dkg zsemlyemorzsa, 5 dkg vágott mandula.
Az alaptésztát keverjük el jól a gyümölcsökkel (melyeket egészen apró kockára vágunk), és vegyünk hozzá annyi tejet, hogy puha tésztatömeget kapjunk. A pépet öntsük egy lapos, kerek sütőpléhre vagy formába, amit előbb kenjünk ki vajjal és hintsünk be zsemlyemorzsával. Ott kelesszük meg, kenjük be tojással, hintsünk rá vagdalt mandulát és süssük ki. Ha kihűlt, az ínyencek bevonhatják vaníliás mázzal.
|