Sajtos húspogácsa
2009.07.27. 17:07
Hozzávalók 4 személyre: 24 dkg sovány marhahús, 24 dkg sertéshús, só, őrölt bors, 12 dkg reszelt trappista sajt, 10 dkg vöröshagyma, 1 késhegynyi mustár, 2 dl olaj
A kétféle húst aprólyukú darálón kétszer átengedjük. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, majd jól összedolgozzuk. Nyolc egyforma húspogácsát formálunk vizes kézzel. Négy húspogácsa közepére reszelt sajtot, és finomra vágott hagymát halmozunk, és 1 kávéskanálnyi mustárt. A másik négy húspogácsával befedjük. A széleit körben összenyomkodjuk, hogy zárt legyen. Serpenyőben felhevítjük az olajat, és a pogácsákat készre sütjük. Vigyázzunk, hogy a töltelék, sütés közben ki ne folyhasson. Habosra kevert, finom tejes burgonyapürével kínálhatjuk.
|