Amerikai palacsinta (képpel)
2009.05.23. 14:17
Hozzávalók: 1,5 dl tej, 2 egész tojás és 1 tojásfehérje, 40 g (2 ek) olvasztott vaj, 20 g (1 ek) nádcukorszirup vagy juharszirup, 20 g (1 ek) porcukor, 200 g finomliszt, 14 g (2 ek) sütőpor.
Simára keverjük a tejet, a 2 egész tojást, az olvasztott vajat, a szirupot, a cukrot, az átszitált lisztet és a sütőport. A tésztának sűrű, lágy folyamban kell lecsorognia a merőkanálról. Letakarva hűtőben pihentetjük legalább 2 órát. Közvetlenül a sütés előtt puha habbá verünk egy tojásfehérjét és a palacsintatésztába forgatjuk. Felforrósított serpenyő közepére 4 evőkanálnyi tésztát csurgatunk és szép világosbarnára sütjük a palacsinta mindkét oldalát. Konyharuhával letakarva melegen tartjuk a palacsintákat, amíg a többit kisütjük. Frissen, juharsziruppal tálaljuk.
|