Tárkonyos bárány
2009.04.30. 21:02
Hozzávalók: 60 dkg báránylapocka, 5 dkg vöröshagyma, 4 dkg vaj, 4 dkg liszt, 2 dl tejföl, 3 g fehérbors, 1 dkg tárkonylevél, 1/2 db citrom, 1 db tojássárga, 1 dl tejszín, só
Elkészítése: A bárányhúst apró, kisebb kockákra vágjuk és megmossuk. Annyi hideg vízbe tesszük fel főni, amennyi ellepi, megsózzuk és beleteszünk egy félbevágott kisebb fej vöröshagymát. Takaréklángon a hús puhulásáig főzzük.
Közben a vajból és a lisztből világos rántást készítünk, amelyet a tűzről levéve hideg vízzel és tejföllel simára keverjük. Ezt a húshoz hozzáöntve besűrítjük. Őrölt fehér borssal, apróra vágott tárkonylevéllel, citromlével ízesítjük. Amikor felforrt, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tojássárgájával elkevert tejszínt. Ezután már forralni nem szabad. Azonnal, forrón tálaljuk, köretnek párolt rizst adunk mellé.
|