Vadkacsa szárított gyümölcsökkel
2009.04.12. 15:02
Hozzávalók:
egy konyhakész vadkacsa
5 szem aszalt szilva
5 szem aszalt sárgabarack
6 evőkanál natúr krémsajt
só
bors
őrölt paprika
3 db bébi sárgarépa
1 teáskanál olívaolaj
8 szelet baconszalonna
2 rozmaring ág
Elkészítés:
Megtisztítjuk a burgonyát, majd lereszeljük, olajban megfonnyasztjuk és utána levesszük a tűzről. Felaprítjuk a szárított gyümölcsöket, összekeverjük a krémsajttal és a bébirépával, majd a kacsa hasüregébe töltjük. A bőrt fogvájóval összetűzzük. Baconnel beborítjuk a kacsát, rátűzünk egy-egy szem aszalt szilvát és barackot, illetve a rozmaringágat, majd sütőtálba helyezzük és lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőben 200°C-on kb. 50 percig sütjük. Eltávolítjuk az alufóliát, és tovább sütjük kb. 20-30 percig 160°C-on. Tálra téve tálaljuk.
|