Nyúlpörkölt
2009.04.12. 15:01
Hozzávalók:
1 nyúl
10 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál zsír
3 nagy fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál piros paprika
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 sárgarépa
1-2 babérlevél
só
száraz vörösbor
A páchoz:
1 fej hagyma
2 babérlevél
1 evőkanál szemes bors
1 evőkanál mustármag
1 evőkanál koriander
3-4 evőkanál ecet
3 liter víz
só
Elkészítés:
Keverd el a pác hozzávalóit, és a karikára vágott hagymával együtt forrald fel, majd öntsd a felkockázott nyúlhúsra, hagyd állni 2 napig.
A zsírban olvaszd ki a fel kockázott szalonnát, majd pirítsd rajta aranysárgára az apróra vágott hagymát, végül forgasd bele a pácolt nyulat. Nagy lángon pirítsd meg, majd sózd be, és a saját levében pörköld. Amikor zsírjára sült, szórd meg a pirospaprikával, keverj rajta egyet-kettőt, majd apránként engedd fel a borral, és süsd zsírjára többször - főzd bele a babérlevelet is. Amikor félpuhára főtt, karikázd bele a paprikát, paradicsomot, sárgarépát, és keverd hozzá a fokhagymát.
|