Vörösboros hagymaleves
2009.04.12. 14:44
Hozzávalók:
40 dkg vöröshagyma,
1 zsemle,
5 dkg parmezán jellegű sajt,
1,5 dl félszáraz vörösbor,
1 erőleveskocka,
1 teáskanál cukor,
5 dkg vaj,
kakukkfű
Elkészítés:
Megforrósított vajon aranysárgára karamellizáljuk a cukrot. Beletesszük a nem túl vékonyan felkarikázott vöröshagymát. Üvegesre pároljuk, majd felengedjük 4 dl vízzel és belemorzsoljuk az erőleveskockát. Kakukkfűvel és vörösborral fűszerezzük, fedő alatt puhára főzzük. Közben a zsemlét keresztben négyfelé vágjuk. A szeleteket grillsütőben, mindkét oldalon megpirítjuk. Amikor a hagyma megpuhult, a levest cseréptálkákba merjük. Rátesszük a tetejére a pirítóst, majd ráreszeljük a sajtot. Grillsütőben rápirítjuk a sajtot.
|