Sajtos hagymaleves
2009.04.12. 14:43
Hozzávalók:
1 póréhagyma,
2-3 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma,
vaj vagy olívaolaj,
2 babérlevél,
1 teáskanál liszt,
tejföl,
só,
őrölt szerecsen dió,
bors,
reszelt sajt füstölt és trappista,
barna kenyér
Elkészítése:
A vöröshagymát félbevágom, szép vékonyra szeletelem. A póréhagymát is vékonyra vágom.Kevés olajon vagy vajon üvegesre dinsztelem kevés sóval fedő alatt. Ha kész, felengedem vízzel, beleteszem a babérlevelet, kb. 20 percig főzöm. Világos vajas rántást készítek, kevés vízzel felengedem, és a leveshez öntöm. Tejfölt, őrölt szerecsendiót, borsot, és ízlés szerint még sót teszek bele, és kb. még 10 percig főzöm. Mikor megfőtt, a kétféle reszelt sajtot belekeverem, de már nem főzöm tovább. A barna kenyérből szép kis szeleteket vágok, megpirítom, az egyik oldalára sajtot olvasztok. A forró levest tányérba szedjük és a sajtos pirítóssal tálaljuk. Mindenkinek jó étvágyat hozzá.
|