Palacsintás Tippek, fortélyok
2009.04.12. 11:46
- Csirkepörköltet is feldúsíthatunk kevés palacsintatésztával.
A tűzálló edény aljára terítsünk egy kerek palacsintalapot, halmozzuk rá a pörkölt felét, majd fedjük be tésztalappal. Terítsük rá az újabb pörköltréteget, majd ismét takarjuk be tésztával. Locsoljuk meg tejföllel, és forrósítsuk át sütőben.
- Töltelék még lehet tejfölös darált sonka vagy darált hús, de tojásrántotta is. Öntsük le sajtmártással, paradicsommártással, és melegítsük át sütőben.
- A csirkemájas, gombás tölteléket ízesíthetjük száraz vörösborral, majoránnával.
- A sós palacsinták után kínálhatunk gyorsan elkészíthető édességet. Négy almát karikázzunk fel, rétegezzük tűzálló tálba. Öntsünk rá 1 dl gyümölcslevet. Szórjuk meg két evőkanál cukorral, majd mézzel elkevert zabpehellyel vagy gyümölcsös müzlivel. Öntsünk rá még 1 dl gyümölcslevet, majd süssük meg, míg az alma megpuhul.
|