Tojásos tippek
2009.04.12. 11:44
Tippek tojásra
- A serpenyőt alaposan vajazzuk ki, így nem ég le a tojás. Mindig közepes lángon süssük, a keveréket jól eloszlatva.
- Egészben, előmelegített tányérra csúsztatva tálaljuk az omlettet. Szórhatunk a tetejére reszelt sajtot.
- Az omlett tölteléke lehet bazsalikommal fűszerezett, párolt póréhagyma, csíkokra vágott csirkehús borsozva és gombával párolva, vagy felkarikázott kolbász.
- A rántotta is laktató, és gazdagítható húsokkal, zöldségekkel. Sütés közben állandóan keverjük, hogy ne ragadjon le a serpenyő aljához. Legjobb hozzá a teflonbevonatú edény.
- A mángold zöld levelét vagy vaskos levélnyelét érdemes felhasználni, íze a spenótéra emlékeztet.
- Tojással, sajttal díszíthetjük, gazdagíthatjuk a forró hagymalevest is. Tűzálló tálkákba merjük a forró levest. Egy tojást keverjünk ki reszelt sajttal, majd a masszából egy kanálnyit adagoljunk tálkánként. Forró sütőben öt percig melegítsük, míg aranyszínűre olvad a tojásos keverék.
- Kiadós vegyes salátákhoz készítsünk kemény tojást. Mély tálba kerüljön paradicsom, paprika, vöröshagyma vagy póréhagyma, zöldsaláta szeletelve, konzervkukorica és vékony csíkokra vágott sonka vagy párizsi. Enyhén sózzuk, és joghurtból készített salátaöntettel locsoljuk meg. A tojást karikázzuk vagy vágjuk cikkekre.
|