| 		
		 
 Haltekercs kapormártással
  2009.04.11. 21:08 
Hozzávalók négy személyre: 
  
60 dkg tengeri halfilé,  
1 vékony sárgarépa,  
1 vékony póréhagyma,  
1 szelet zellergumó,  
hal-fűszerkeverék 
  
A főzéshez: 
  
2 babérlevél,  
1 citrom leve,  
1 kis fej vöröshagyma,  
egész bors 
  
A mártáshoz: 
  
1 evőkanál vaj,  
1 evőkanál liszt,  
1 dl tejszín,  
1 evőkanál gorombára vágott kapor, só 
  
A tálaláshoz: 
  
citrom, kaporlevél 
  
Elkészítés: 
  
A halszeleteket mosd meg, szárítsd le. A megtisztított répát, zellert, póréhagymát vágd vékony csíkokra, oszd el a haldarabokon, szórd meg halfűszerrel, majd tekerd fel. Ezután a haltekercseket csavard szorosan alufóliába, a fólia végeit tekerd meg, majd néhány helyen villával szurkáld meg. 
Egy tálba önts 6-8 dl vizet, tedd bele a babérlevelet, a sót, a borsot, a citromlevet, a tisztított negyedelt hagymát. Amikor forr a víz, tedd bele az alufóliás halat, és kis lángon főzd 10-15 percig. 
A mártáshoz keverd a felforrósított vajba a lisztet, és amikor habzik, önts bele a hal főzőlevéből 1,5-2 decilitert. Forrald fel, ha kell, sózd, majd tedd bele a kaprot, a tejszínt, és ismét forrald lassan 1-2 percig. 
Bonts ki a halakat, vond be mártással, citrommal, kaporral díszítve tálald. Párolt brokkolit és burgonyapürét kínálhatsz hozzá. 
 |