Haltekercs kapormártással
2009.04.11. 21:08
Hozzávalók négy személyre:
60 dkg tengeri halfilé,
1 vékony sárgarépa,
1 vékony póréhagyma,
1 szelet zellergumó,
hal-fűszerkeverék
A főzéshez:
2 babérlevél,
1 citrom leve,
1 kis fej vöröshagyma,
egész bors
A mártáshoz:
1 evőkanál vaj,
1 evőkanál liszt,
1 dl tejszín,
1 evőkanál gorombára vágott kapor, só
A tálaláshoz:
citrom, kaporlevél
Elkészítés:
A halszeleteket mosd meg, szárítsd le. A megtisztított répát, zellert, póréhagymát vágd vékony csíkokra, oszd el a haldarabokon, szórd meg halfűszerrel, majd tekerd fel. Ezután a haltekercseket csavard szorosan alufóliába, a fólia végeit tekerd meg, majd néhány helyen villával szurkáld meg.
Egy tálba önts 6-8 dl vizet, tedd bele a babérlevelet, a sót, a borsot, a citromlevet, a tisztított negyedelt hagymát. Amikor forr a víz, tedd bele az alufóliás halat, és kis lángon főzd 10-15 percig.
A mártáshoz keverd a felforrósított vajba a lisztet, és amikor habzik, önts bele a hal főzőlevéből 1,5-2 decilitert. Forrald fel, ha kell, sózd, majd tedd bele a kaprot, a tejszínt, és ismét forrald lassan 1-2 percig.
Bonts ki a halakat, vond be mártással, citrommal, kaporral díszítve tálald. Párolt brokkolit és burgonyapürét kínálhatsz hozzá.
|