Káposztás libasült
2009.04.11. 21:04
Hozzávalók:
1 libamell
2 libacomb
60 dkg burgonya
25 dkg savanyú káposzta
1 dl tejföl
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, tisztítsd meg és szárítgasd le a húsokat. Dörzsöld be sóval, borssal, és tűzdeld meg félbevágott fokhagymagerezdekkel. Tepsiben, kevés vízzel süsd-párold tíz percig. Közben hámozd meg és vágd karikára a burgonyát és a hagymát is, majd tedd a hús mellé, és süsd félkészre. Ez alatt öblítsd ki a káposztát, és fedő alatt párold 20 percig. Vedd ki a tepsiből a húst és a hagymás burgonyát, a visszamaradt zsiradék felét öntsd le, a többit keverd el a tejföllel. Rétegezd tűzálló tálba a burgonyát, a hagymát és a káposztát, majd fektesd rá a libacombokat és a mellet, és öntsd le a tejfölös szósszal. 200 fokos sütőben süsd ropogósra.
|