Sertésszelet mustáros mártásban
2009.04.11. 20:59
Hozzávalók:
8 szelet karaj vagy comb
kevés olaj
liszt
feketebors
fokhagyma
só
cukor
mustár
vöröshagyma
kakukkfű
esetleg bor
Elkészítés:
A kivert, enyhén sózott húst lisztbe forgatva kevés olajon elősütjük (pirosra), tálra szedjük. Ugyanabban az edényben, amiben elősütöttünk, egy kis fej apróra vágott hagymát megfuttatunk, majd felengedjük egy jó adag húslevessel vagy vízzel, és leveskockát teszünk bele ízlés szerint. Visszatesszük a szeleteket, borsozzuk, sózzuk, szeletenként legalább 1 gerezd fokhagymát belepréselünk. Teszünk hozzá szeletenként még 1-1 teáskanál mustárt, ugyanannyi cukrot, és majdnem puhára pároljuk. Ízlésünk szerint tehetünk a kezdetén 1 dl bort is első forráskor. Mielőtt készre fő (kb. 35-50 perc múlva) 1 kávéskanál kakukkfüvet a tenyerünkben elmorzsolva rászórunk. Megízleljük, kiigazítjuk. Köretként: hasábburgonyát, rizst vagy tésztát adunk hozzá.
|