Tejfölös-kapros oldalas kondás módra
2009.04.11. 20:56
Hozzávalók:
2 kg sertésoldalas,
1,5 kg savanyú káposzta,
2 nagyobb fej vöröshagyma,
6-8 gerezd fokhagyma, 3 dl
tejföl, 1,5 dl száraz minőségi vörösbor,
1 csokor kapor,
étolaj,
só, bors.
Elkészítés:
Az oldalast tenyérnyi-féltenyérnyi darabokra vágjuk. Besózzuk, lehetőleg
frissen őrölt borssal beszórjuk. Állni hagyjuk. Egy tepsit kiolajozunk
beletesszük a kinyomkodott savanyú káposztát és eligazgatjuk. A
megtisztított vöröshagymát karikákra vágjuk és a káposzta tetejére
szórjuk. Az oldalas darabokat a hagymakarikákra tesszük és bekenjük
zúzott fokhagymával. Öntünk alá 1 dl vizet alufóliával lefedjük. 200
fokos előmelegített sütőbe tesszük és kb. 1,5 órán át pároljuk. Amikor
a hús puhára párolódott levesszük a fóliát és aláöntjük a bort.
Visszatesszük a sütőbe és a húst félpirosra sütjük. Közben a tejfölt
sózzuk és az apróra vágott kaporral összekeverjük. Ezt rákenjük az
oldalasokra és teljesen pirosra sütjük. Burgonyapürével tálaljuk.
|