Bagolyvári sertésflekken
2009.04.11. 20:53
Hozzávalók:
4 szelet (70 dkg) sertéstarja,
20 dkg
savanyú káposzta,
15 dkg gyulai kolbász,
burgonya,
2 gerezd fokhagyma,
só,
őrölt fekete bors,
csípős paprikakrém,
olaj.
Elkészítés:
A hússzeleteket zúzott fokhagymával (vagy fokhagymakrémmel), borssal, csípős paprikakrémmel
fűszerezzük és megsózzuk. A kolbászt, amelynek lehúztuk a héját, felkarikázzuk,
és kevés olajat alá téve megpirítjuk, hozzáadjuk a káposztát, egy kissé azt is
megpirítjuk. babérlevelet teszünk bele, és kevés vízzel puhára pároljuk. A
héjában megfőtt burgonyát cikkekre vágjuk, és a tálalás előtt olajjal kikent
sütőlapon vagy sütőben pirosra sütjük. A hússzeleteket ugyancsak kevés forró
olajban mindkét oldalán megsütjük.
|