Zöldséges rizottó csirkefalatkákkal
2009.04.11. 20:52
Hozzávalók:
25-30 dkg rizottónak való rizs (arborio)
sárgarépa
cukkini
brokkoli
karalábé
illetve bármilyen más zöldség
fél csirkemellfilé
ételízesítő
leveskocka
só
bors
petrezselyemzöld
metélőhagyma (szárított)
kakukkfű
tárkony
pici olaj
Elkészítés:
A csirkemellet apró kockákra vágom, a zöldségeket megpucolom, a cukkinit és a karalábét kis kockákra, a répát karikára vágom, a brokkolit rózsáira szedem. Pici olajon megpirítom a húst, kicsit sózom, borsozom. Ha minden oldala szép fehér, mehet rá a zöldség és annyi víz, amennyi bőven ellepi. Ízesítem leveskockával, illetve a fűszerekkel. Én a tárkonyt nagyon szeretem, abból picit többet teszek. Ha kész a zöldség és puha a hús, akkor pici olajon megpirítom a rizst egy fazékban, majd apránként hozzáteszem a főzőlevet. Nem szoktam leszűrni, nem baj, ha zöldség is megy a riszhez. Folyamatos kavargatás mellett kb. fél óra alatt kész a rizs. Nagyon finom, könnyű ebéd vagy vacsora.
|