Sztroganov bélszín gazdagon
2009.04.11. 20:50
Hozzávalók:
60 dkg bélszín,
15 dkg csiperkegomba,
2 kisebb vizes uborka,
1 fej hagyma,
1,5 dl tejszín,
0,5 dl fehér bor,
1 evőkanál liszt,
1 evőkanál mustár,
vaj,
só,
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A húst csíkokra vágjuk. Vasserpenyőben vajat olvasztunk és a bélszíncsíkokat hirtelen megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, majd 1 perc pirítás után a felszeletelt csiperkegombát is. 2 percig kevergetve pirítjuk, majd meghintjük a liszttel. Felöntjük a tejszínnel, a borral. Sóval, borssal, mustárral ízesítjük. Beletesszük a felkarikázott uborkát és összeforraljuk. Burgonyakrokett illik hozzá.
|