Hagymás-sonkás csőben sült
2009.04.11. 20:45
Hozzávalók 4 személyre:
1 fej vöröshagyma
40 dkg póré
10 dkg sonka
1 evőkanál margarin+a tálhoz
2 csipet őrölt szerecsendió
2 pohár tejföl
2 tojás
10 dkg reszelt sajt
Előkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, megmossuk, kb. 5 cm hosszú darabokra vágjuk. A sonkát vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítés:
Felforrósítjuk a margarint, és lassú tűzön, kevergetve kb. 8 percig pirítjuk benne a hagymát és a póré darabokat. Hozzákeverjük a sonkacsíkokat, még egyszer rápirítunk, sóval, borssal fűszerezzük. A tejfölt kikeverjük a tojással, sózzuk, szerecsendióval megszórjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kikenünk margarinnal egy tűzálló tálat, belefektetjük a pórékat, leöntjük a tejföllel. A tálat a sütőbe tesszük, és kb. 30 percig sütjük. A sütési idő lejárta előtt 10 perccel megszórjuk a reszelt sajttal, és pirosra pirítjuk.
|