Húsvéti szűzérmék
2009.04.11. 20:42
Hozzávalók:
1/2 kg szűzpecsenye
20 dkg füstölt sonka
25 dkg gomba
20 dkg reszelt sajt
só
bors
oregano
Elkészítés:
A szűzpecsenyét vékony szeletekre vágjuk, és mindkét oldalukat olajon hirtelen megpirítjuk. Egy tepsit vajjal vagy olajjal kikenünk, majd a hússzeleteket belerakjuk. A húsokra egyenként rárakjuk a szeletekre vágott gombát és a felaprított sonkát. Ezután sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük és végül reszelt sajttal a tetejüket meghintjük. A tepsit alufóliával letakarjuk és a sütőbe tesszük. Kb. 1/2 óra múlva a fóliát eltávolítjuk és még 10 percig közepes lángon sütjük. Köretként párolt zöldséget vagy sült burgonyát ajánlok.
|