Tárkonyos vadraguleves
2009.02.28. 11:03
Hozzávalók: 40 dkg vadcomb, 1 szál sárgarépa, 1 szál gyökér, 1 kis zeller, 3 kanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál mustár, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 evokanál liszt, tárkony, petrezselyemzöld, só, fehér bors, fél kávéskanál cukor.
Elkészítés: Cukrot karamellizáljuk 2 literes edényben. Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk az olajon, rátesszük az apróra kockázott vadhúst, kevés vízzel felöntjük. 30 percig pároljuk fedő alatt a megtisztított és felkockázott zöldségekkel együtt. Egy órán keresztül főzzük, közben fűszerekkel ízesítjük. Tejfölös habarással behabarjuk, majd készre főzzük.
|