Húsos ételek : Szűzérmék gombás raguval, kapros, juhtúrós galuskával |
Szűzérmék gombás raguval, kapros, juhtúrós galuskával
2009.02.28. 11:02
Hozzávalók: 50 dkg sertés szűz, 80 dkg vegyes gomba (erdei a legjobb, de sampinyon is tökéletes) olaj, 1 paprika, 1 nagyobb paradicsom, 1 evőkanál liszt , 25 dkg juhtúró, 1 csomó kapor, só, bors, pirospaprika, galuska.
Elkészítés: A gombát feldaraboljuk. Az olajon a finomra vágott hagymát dinsztelünk, pirospaprikát szórunk rá, és gyors kevergetés mellett kevés vízzel felöntjük, majd zsírjára pirítjuk. Utána kerül bele a gomba, sóval, borssal fűszerezzük, és fedő alatt pároljuk. Friss paprikát és paradicsomot teszünk bele (a paradicsomot forró vízbe téve, könnyen lehúzhatjuk a héját). Télen eltett lecsóval pótolhatjuk ezt. Az egészet készre főzzük. A szűzérméket ízlés szerint fűszerezzük és kisütjük. A szokott módon galuskát készítünk, kifőzzük, és a túróval, valamint a finomra vágott kaporral összekeverjük. A húsra halmozzuk a gombás ragut, mellé tálaljuk a kapros, juhtúrós galuskát.
|