Mátrai borzas pecsenye
2009.02.28. 10:58
Hozzávalók: 80 dkg kicsontozott sertés rövidkaraj (vagy 2 nagy csirkemell), só, orölt bors, 50 dkg krumpli, 1 tojás, 4 evokanál finomliszt, olaj, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt.
Elkészítés: A húst nyolc szeletbe vágjuk, és alaposan kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A hámozott krumplit lereszeljük, és fél óráig állni hagyjuk. Ezután kissé kinyomkodjuk, a nyers tojással és a burgonya nedvességétől függően 1-2 evokanál liszttel összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket lisztbe, majd a burgonyamasszába forgatjuk, hogy teljesen beborítsa. Bő olajban sültjük ki. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Tálaláskor a tányéron tejföllel megkenjük. Reszelt sajttal megszórva, párolt zöldséggel kínáljuk.
|