Haluska ízesítések
2009.02.28. 10:53
Túrós: A túrót ízlés szerint összekeverjük és a tésztára szórjuk. Sütőben pirosra sütjük. Tejföllel, apróra vágott tepertővel tálaljuk
Erőstúrós (brindzás): A brindzával jól megszórjuk a tésztát és pirosra sütjük a sütoben. Tehetünk rá tejfölt és sült szalonnát is.
Mákos: A mákot megdaráljuk és ízlés szerint porcukorral keverjük. A kifőtt tésztára szórjuk és összekeverjük. Tálaláskor, aki szereti, meglocsolhatja cukorsziruppal vagy folyékony mézzel.
Diós: A diót megdaráljuk és porcukorral összekeverjük. A tésztára szórjuk.
Káposztás: A káposztát lereszeljük, besózzuk, állni hagyjuk. Ha levet engedett, akkor alaposan kinyomkodjuk. A serpenyőben zsírt forrósítunk és a káposztát üvegesre dinszteljük. A tűzrol levéve ízlés szerint sóval, őrölt borssal és édes, őrölt paprikával ízesítjük.
Tojásos: A tepsiben lévő felolvadt zsírban a tésztát kissé átmelegítjük, erre öntjük rá a sóval ízesített felvert tojásokat. Addig sütjük, míg a tojás meg nem szilárdul.
|